søndag den 28. december 2014

Om ytringsfrihed

Tilbage i efteråret kørte der en heftig debat i Politiken. En far beskrev sit seksuelle misbrug af sin søn, og han gjorde det bl.a. med ordene: "...naturligvis ville han selv!". Senere reflekterede Knud Sørensen fra Red Barnet over denne kronik, og konkluderede at ja, seksuelle krænkere har, som alle andre, deres ytringsfrihed. Her er altså endnu et eksempel på ytringsfrihedens sejr over ansvarligheden, og over det moralske kompas vi som samfund burde hjælpe hinanden med at navigere efter.

Det man øver sig på, bliver man god til. Det er indlysende. Det man giver opmærksomhed, vokser. Den lader jeg lige stå et øjeblik.

...

...

Er vi helt sikre på, at ytringsfriheden bør helligholdes, til alle tider og under alle omstændigheder? Er vi sikre på, at der slet ikke findes noget vi som samfund bør øve os på at vende os fra; impulser vi bør støtte samfundets svage eksistenser i at øve sig på at undetrykke? Er der virkelig slet ikke noget som på så helt afgørende måde ikke bør styrkes, at selv ytringsfriheden må træde til side?


(billede lånt fra Yndigt.dk's Facebook-side)





Ingen kommentarer:

Send en kommentar