søndag den 7. september 2014

En særlig dag


I dag er den sidste dag af vores ordinationstræning. Så hård træningen end er, og så helt gennemsigtig af træthed (og morfin…) jeg end er, så er det med vemod at jeg tager hul på denne sidste dag. Det er så helt særligt at have mulighed for at kunne praktisere sammen med mine Dharmasøskende, på en måde hvor vi fuldkommen overgiver os til vores livsprojekt: at opnå indsigt i altings sande natur – at opnå oplysning og frigørelse fra dukkha.

Man kommer meget tæt på hinanden, når man på den måde aflægger alle masker, og giver afkald på alle de distraktioner, som normalt skærmer en. Man kommer til at kende hinanden på en helt særlig måde, fordi træningen skaber et virkelig trygt og åbent miljø – og fordi den udmatter os i en grad, så det er nærmest umuligt at finde energi til at opretholde den distance til omverden, som ellers beskytter os mod at dele alt for meget af os selv.

Dagen er speciel, ikke mindst fordi den er ordinationsdag for Junshin Michael Strand, som idag får titlen af novicemunk. Han har trænet igennem flere år, og bidraget til Sanghaen med sine erfaringer fra en omfattende og levende buddhistisk praksis, sin ægte omsorgsfuldhed, og ikke mindst sit bidende vid. Der er ikke noget forstilt eller tilkæmpet helligt over Junshin; han er ægte, og han har bevist at han har en dedikation til denne søgen, som ligger ud over det sædvanlige. Tillykke til Junshin – og til Tendai Danmark J

Ingen kommentarer:

Send en kommentar