onsdag den 3. september 2014

Ice bucket challenge

Jeg er ret afklaret i min holdning til den næst-nyeste Facebook dille, ice bucket challenge. Hvis folk har lyst til at hælde sig over med isvand for derefter at 'nominere' andre til at gøre det samme, så fint nok - men jeg har det anstrengt med den påståede forbindelse til kampen med den alvorlige sygdom, sclerose.

Som en del af gyo laver man vandrenselser; symbolske renselser af krop og sind, hver morgen. Det gøres med koldt vand, som gennemgår en rituel renselse, man chanter nogle mantra, og hælder derefter vandet over fødder, knæ, skuldre og hoved.

Her i Tendai vil vi gerne nominere alle til at bruge denne uge til at reflektere over deres engagement. Gør du hvad du kan; hjælper du hvor det er nødvendigt, og er du gavmild med både din tid og dine penge? Hæld isvand over dig, hvis du har lyst, men lad ikke denne aktivitet, fornøjelig som den end er, tage din opmærksomhed væk fra den vigtige refleksion - og hvis du har lyst til at deltage i en rituel vandrenselse, så mød op i DharmaCentret en af morgenerne kl. 4.00, vi har altid plads til én til!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar